Kunst en Curiosa in het EDAH Museum

 

Helmondse historie wordt gevierd met een kunsttaxatiedag

100 jaar EDAH in Helmond en 80 jaar Lijstenmakerij Foederer

Twee partijen die beiden een lange historie in het Helmondse hebben: 100 jaar EDAH in Helmond en 80 jarig bestaan van Lijstenmakerij Foederer leidt tot een mooie samenwerking. Op zondag 29 oktober wordt er in het EDAH Museum een kunst-taxatiedag gehouden door het team van Lijstenmakerij Foederer die daarin samenwerkt met Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen. Foederer was tot 2009 in Helmond gevestigd en sindsdien in Nuenen.

Wat is het waard?

Laat u uw antieke voorwerpen graag taxeren? Dat kan op 29 oktober van 11 tot 17 uur in het museum aan de Oostende 167. In het museum is veel historie, antiquiteiten en curiosa te zien. Maar op deze bewuste zondag staat het bol van antiek, kunst en curiosa: U krijgt van de twee aanwezige kunstexperts, Paul Dumay en Paul Wullems, antwoord op vragen die u wellicht al langer heeft: Wat is mijn schilderij waard? Of wat is de achtergrond van die oude pop die oma mij naliet? U krijgt van de taxateurs de achtergronden van uw kunstvoorwerp of antiquiteit maar ook de waarde. Zo komt u er achter wat uw kunstobject waard is. Deze waarde wordt mondeling afgegeven. Een schriftelijke taxatie voor boedelverdeling of scheiding of verzekering behoort ook tot de mogelijkheden die de Lijstenmakerij Foederer en Kunsthandel Art Dumay u kan bieden. 

Feest

Wie jarig is, trakteert wordt weleens gezegd: de kunst-taxatiedag wordt u dan ook gratis ter beschikking gesteld door het EDAH Museum en door Lijstenmakerij Foederer. De entree die normaliter geheven wordt, wordt u aangeboden door de twee samenwerkende partijen. U kunt hierbij maximaal 4 voorwerpen meenemen om te laten taxeren. Daarnaast is het EDAH Museum speciaal voor deze dag gratis toegankelijk. U kunt dus naast het laten taxeren van uw voorwerpen ook een rondgang maken in het museum. 

EDAH Museum: een route van toen naar nu!

U ervaart ruim 100 jaar distributie in levensmiddelen! De geschiedenis van het EDAH bedrijf aangevuld met anderen brengt u terug in de tijd en plaatst u tussen de producten – winkeltypes marketingconcepten – reclame uitingen verpakkingen – weeg en afrekensystemen – automatisering – met kroontjespen geschreven administratie –       boeken – documenten – en heel veel fotomateriaal

Lijstenmakerij Foederer – Kunsthandel Art Dumay: vakmanschap in kunst

Lijstenmakerij Foederer ontstond in 1937 in Helmond en was tot 2009 gevestigd in de Kerkstraat in Helmond, vanaf 2009 aan het Park 75 in Nuenen en zal vanaf november gevestigd zijn in een groter pand aan het Cockeveld 4 in Nuenen. Lijstenmakerij Foederer is gelieerd aan Kunsthandel Art Dumay. Art Dumay is totaalaanbieder voor particulieren en bedrijven voor het taxeren, restaureren, inlijsten en bemiddelen van kunstcollecties.

Verrassingen en herinneringen
Tijdens de diverse ‘Kunst & Curiosa Dagen’ die het kunstbedrijf organiseert worden zij regelmatig verrast met mooie ontdekkingen, trouvailles zoals zij ze graag noemen. Art Dumay – Foederer verzorgt al jaren meerdere taxatiedagen op verschillende locaties gedurende het jaar.  Gemiddeld worden er 24 bijeenkomsten per jaar georganiseerd. Ofwel op aanvraag  en besloten voor bedrijven of stichtingen/verenigingen ofwel openbaar.

www.edahmuseum.nl

www.artdumay.nl

noot voor de pers

Voor contact, interviews of achtergronden 

kunt u contact opnemen met:

Art Dumay-Foederer

Melanie Dumay, 040-2845208 of via melanie@artdumay.nl

EDAH Museum

Gerard Niewerth, E-Mail: gerardniewerth@hotmail.com